Jeroen van Zwetselaar

Project

Villa and Carriage House Haarlemmermeer

Gebruikte materialen

beton – leer – mosgroene muren – zichtbare baksteen – stucwerk – koperen uitbouw – zichtbare balken

Jaar

2018

Locatie

Haarlemmermeer

Vierkante meter

266

“Een tijdloos koetshuisontwerp, geplaatst in een buitenomhulsel van koperen staal”

architecture railway house brake through old elements
architecture railway house brake through old elements
architecture railway house brake through old elements
architecture railway house brake through old elements

Villa and Carriage House Haarlemmermeer

Dit project draait om het samenbrengen van de villa, het koetshuis, de tuin en de persoonlijkheden van de bewoners. Al deze verhalen werden gebundeld in één verhaal, waarbij gebruik werd gemaakt van de disciplines architectonisch ontwerp, interieurarchitectuur en styling. Een nieuwe aanpak maakte van alle onderdelen één samenhangend, open karakter vol licht. De nieuwe contouren creëerden een ruimtelijk, loftachtig gevoel en het uitgebreide gebruik van glas creëerde ook een interessante verbinding met het koetshuis. Het leek apart hoewel het er eigenlijk aan elkaar verbonden is. De buitenbakstenen die in de muren van de transparante doorgang tussen de villa en het koetshuis zijn verwerkt, brengen het buiten naar binnen en zorgen voor een aantrekkelijk resultaat.