Jeroen van Zwetselaar

Project

Dunetop Villa

Gebruikte materialen

beton – stucwerk – staal – glas – donkere eik – planten

Jaar

2023

Locatie

Bloemendaal

Vierkante meter

100

“Een huis met uitzicht dat samenwerkt met het landschap; niet ertegen.”

dune top villa the netherlands
dune top villa the netherlands

Studio Jeroen van Zwetselaar

Een huis dat verborgen ligt, maar een spectaculair uitzicht biedt zodra je binnen stapt.

Dit woonhuis met meerdere verdiepingen biedt een rustige en open sfeer waarbij je in nauw contact staat met de wisseling van de seizoenen.

dune top villa netherlands

"Harmonie wordt gecreëerd door het bouwwerk te integreren in zijn omgeving".

Extra tekst

We kregen de kans om een oude tandwielfabriek in hartje Amsterdam te veranderen in een tijdloze oase waar gespeeld wordt met licht, hoogte en een indrukwekkend volume. De grootste uitdaging was het behouden van de open ruimte met de aanwezigheid van twee trappen, zonder dat het chaotisch wordt. We vonden de oplossing in het ontwerpen van multifunctionele vormen die dienen als trappen en als dragers voor de ‘zwevende’ vloer, waarin de keuken gedeeltelijk is geïntegreerd. Er is gekozen voor warm eikenhout in combinatie met een betonnen vloer, in overeenstemming met de industriële oorsprong. Het contrast is voortdurend zichtbaar.

dune top villa the netherlands
dune top villa
dune top villa
dune top villa