Jeroen van Zwetselaar

Project

Door een deel van de structuur en de routing te onderbreken door een gesloten wand te openen met behulp van opvallende glazen deuren met een frame van verouderd messing tussen de centrale hal en de eetkamer, werd openheid en beweging gecreëerd.

Gebruikte materialen

Walnoot – Rawsteel – Eik – stucwerk – lederen inleg – warme geeltinten

Jaar

2020

Locatie

Kennemerland

Vierkante meter

348

“Om een open karakter te creëren zorgt een op maat gemaakte glazen wand met messing afwerking voor een afscheiding van beide ruimtes.”

Dune Villa Aerdenhout architecture from aroung 1900 handmade designs earthy tones country house

Dune Villa Aerdenhout

De basis van dit oude landhuis uit circa 1900, dat ooit een notariswoning huisvestte, had behoefte aan een warme sfeer en woongemak. Door een deel van de structuur en de routing te onderbreken door een gesloten muur te openen met behulp van een verouderde messing omlijste glazen deur tussen de centrale hal en de eetkamer, ontstond er openheid en beweging. Handgemaakte ontwerpen en het aanbrengen van natuurlijke pigmenten op de muren in aardetinten bracht echt het potentieel naar voren. Dit, in combinatie met het behouden van de grandeur die je zou verwachten van een oud landhuis; de hoge ornamentale plafonds, grote ramen en indrukwekkende open haarden, veranderde Dune Villa Aerdenhout in een kunstzinnig ingericht thuis.