Jeroen van Zwetselaar

Project

Villa at the Dunes

Materials used

marble – dark wood –  stucco walls – coper details – greys -neutrals 

Year

2017

Location

Kennemerland

Square meters

158

“We aim for a transition from inside to outside, from the inner self to the living environment”

Villa at the Dunes
Villa at the Dunes
Villa at the Dunes
architecture 70s house changed the routine luxury workspace
architecture 70s house changed the routine luxury workspace

Villa at the Dunes

This 70s house was missing good sightlines and connection with its surrounding, making it feel locked in. We completely changed the routing, so that the original passageway to the living room today consists entirely out of glass, meaning you now walk straight through the house towards the kitchen, which was originally located in the front house. Turning what was once the garage into a luxury workspace, created one long perspective from the front, all the way to the back of the house. Both facades have been made almost entirely out of glass, allowing for a wonderful incidence of light throughout the house as well as the enhancement of sightlines, making the house feel wonderfully spacious.