Jeroen van Zwetselaar

Project

Villa and Carriage House Haarlemmermeer

Materials used

concrete – leather – moss green walls – exposed brick – stucco –  copper extension –  exposed beams

Year

2018

Location

Haarlemmermeer

Square meters

266

“An interior should reflect the surroundings and the residents’ personalities”

Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive

Villa and Carriage House Haarlemmermeer

This project is all about integration: the villa, the coach house, the garden and the residents’ personalities and lifestyle. All of these stories were bundled into one, using the disciplines of architectural design, interior architecture and styling. A new approach turned the confined layout and mismatched styles into one cohesive, open character full of light. The new contours created a spacious, loft-like feeling and the extensive use of glass also created an interesting connection with the coach house, making it seem separate even though it is actually attached. The outside bricks incorporated in the walls of the transparent passageway between the villa and the coach house, bring the outside in and provide an appealing result.

“An interior should reflect the surroundings and the residents’ personalities”

Additional Text

This project is all about integration: the villa, the coach house, the garden and the residents’ personalities and lifestyle. All of these stories were bundled into one, using the disciplines of architectural design, interior architecture and styling. A new routing turned the confined layout and mismatched styles into one cohesive, open character full of light. The new contours created a spacious, loft-like feeling and the extensive use of glass also created an interesting connection with the coach house, making it seem separate even though it is actually attached. The outside bricks incorporated in the walls of the transparent passageway between the villa and the coach house, bring the outside in and provide an appealing result.

Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive
Haarlemmermeer integration mismatched styles into one cohesive

Get in the know

Want to learn more about our projects, artworks and products?
Sign up below for our newsletter.
Thank
you.