Jeroen van Zwetselaar

Project

Dune Estate Bloemendaal

Materials used

glass- stucco – steel – walnut – dark oak –  greenery – warm mustard – vintage

Year

2023

Location

Bloemendaal

Square meters

800

“The custom-made furniture, special artworks and design objects make it an inspiring space”

Jeroen van Zwetselaar
Jeroen van Zwetselaar
Grand villa, interior, house
Jeroen van Zwetselaar
Jeroen van Zwetselaar
Schermafbeelding 2024-01-18 om 14.11.53
Jeroen van Zwetselaar

Studio Jeroen van Zwetselaar

Located at the top of an old dune, this estate built in 1899 was in need of an update. The  layouts of the various rooms  on the ground floor where inefficient to the needs of client. 

By moving the an suite, a more intimate living room was created where evenings around the open fire and the piano are now almost a daily routine for our client.

With the move of the an suite, a central space opened up for a large dining table to have diner parties. In this space, large scale openings were created to let the light shine all the way into the central corridor which also improves the flow of the house. 

|  Photography Alexander van Berge

"The custom-made furniture, special artworks and design objects make it an inspiring space"

Additional Text

One of the important points of the briefing by our client was the wish for  an area to entertain, which previously was in the dark kitchen area.

Because the client didn’t want a bigger kitchen, we extended the it into the light filled room next to it, by using a bar extension.

Now the entertaining happens around the bar and the built in seating area which is now also a favorite hangout spot for the kids. 

Jeroen van Zwetselaar
Schermafbeelding 2024-01-18 om 14.27.05
Jeroen van Zwetselaar
Jeroen van Zwetselaar
Jeroen van Zwetselaar

"The souterrain has become a beacon of peace and quiet"

At the basement level, a wellness and gym was created. An old and dilapidated pool was demolished and swapped for a light filled basin with views from the dunes into an old forest.

With the surprise find of vaulted brick ceilings, the colour palette was altered and the combination of warm walnut and diffuse light make it into a welcoming space.