Jeroen van Zwetselaar

Project

The Timber Modernist Villa

Materials used

timber – glass – steel – walnut – dark oak –  plants – vintage

Year

2023

Location

Bloemendaal

Square meters

100

“The land and architecture blend together seamlessly”

Studio Jeroen van Zwetselaar

This beautiful scenery is enhanced by the low set natural lines and earthy tones of the design. 

A beautiful quiet place in the Dutch countryside to watch the sun rise and enjoy slow living. 

'We open up the space by using glass panels and a beautiful outside extension'

Additional Text

Studio Jeroen van Zwetselaar had the exciting challenge of transforming a former cogwheel factory in the heart of Amsterdam into a timeless dwelling that plays with light, height and an enormous volume. It was a great challenge to maintain an open space with the presence of two staircases, without it becoming too restless. We found the solution in designing multifunctional forms that serve as staircases as well as the bearers for the ‘floating’ floor, into which the kitchen is partly integrated. Warm oak was chosen in combination with a concrete floor in keeping with the industrial origin. The contrast is constantly visible.

Brederodeweg - timber villa
Brederoseweg interior
Brederoseweg house interior
Brederode dag
Brederode nighttime