Jeroen van Zwetselaar

Project

Modern Farmhouse Brederode

Materials used

concrete – wood – steel – walnut – dark oak –  plants

Year

2023

Location

Bloemendaal

Square meters

100

“The custom-made furniture, special artworks and design objects make it an inspiring space”

Brederode outside view
Bredaerode inside view

Studio Jeroen van Zwetselaar

A big modern structure sits confidently in the open space among the trees in the Dutch countryside. 

Large panorama windows give a full view of the surrounding nature and let in the natural sunlight. 

A big wooden table is perfect for hosting and the open kitchen area invites guests to walk around and feel at home. 

"A spacious home filled with greenery that compliments the concrete foundation"

Additional Text

Studio Jeroen van Zwetselaar had the exciting challenge of transforming a former cogwheel factory in the heart of Amsterdam into a timeless dwelling that plays with light, height and an enormous volume. It was a great challenge to maintain an open space with the presence of two staircases, without it becoming too restless. We found the solution in designing multifunctional forms that serve as staircases as well as the bearers for the ‘floating’ floor, into which the kitchen is partly integrated. Warm oak was chosen in combination with a concrete floor in keeping with the industrial origin. The contrast is constantly visible.

Bredaerode insideview
View keuken brederode
Bredaerode inside view